Последни Рецепти
Последни Статии

На гости на Магдалена

Добавено в Великден

Добави към моето меню

На гости на Magdalena Maloir
С Магдалена се запознахме онлайн на страницата Рецепти във Фейсбук. Участваше в конкурса за Св Валентин. От тогава често тя споделя с нас различни рецепти от етюд Павлова до мъфини в най-вкусни варианти, украсени тематично и поднесени с желание.
В интерес на истината не знаем дали има кулинарен блог, но това, което може да се научи от нея е много. Затова е и член на нашето жури.

Шоколадови мъфини

шоколадови мъфини
Продукти:
250 г брашно,
100 г кафява захар,
1 ч.л. бакпулвер,
4 с.л.какао,
щипка сол,
1 яйце,
3 с.л. кристална захар,
1 ч.ч. (250 г) кисело мляко,
100 мл олио,
1 прах ванилия,
100 г черен шоколад

Приготвяне
Брашното се пресява, заедно с бакпулвера, какаото и солта. Добавя му се кафявата захар и се прави кладенче, в което се изсипват течните съставки, предварително разбъркани – яйцето, захарта, ванилията, олиото и киселото мляко. Ръчно се разбърква до смесването и получаването на хомогенна маса. Добавя се начупеният на дребно черен шоколад. Форми за мъфини се пълнят до 2/3 със сместта. Пекат се в предварително загрята фурна с вентилатор на 160 градуса, около 25мин. (в обикновена, на 180градуса) . Декорирането е с крем по желание (моите са с шоколадов мус).

Мъфини с пролетно настроение
мъфини пролет

Тарталетки със сладкарски крем
тарталети

Магдалена създава и много красиви тематични торти
“Тортата, която направих за рожденния ден на моя малък, но талантлив художник. Блатовете са по рецепта на Шварцвалска торта с череши, а палитрата е от захарно тесто”
торта художник

“Миналогодишната торта за рожденника, който получи като подарък точно това колело ( в мащаб 1:….-не зная точно:)”
торта колело

“Това е закуската на моето дете- забавна, пъстра и полезна.”
закуска дете

Изборът на Magdalena Maloir
Избрах 3 от участващите рецепти и те са:

Овчарска търла
рецепта Маргарита Димитрова

Козуначено яйце за Христа
рецепта Маргарита Димитрова

Великденско гнездо
рецепта Светла Михайлова

Критериите ми бяха автентичност, оригиналност и презантация.
П.П. Много ми хареса и идеята на Питка пролетно ухание (Мария Димитрова), но в рецептата има неясноти по отношение начина на приготвяне- това в случай, че има някои колебания.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории