Ябълкова торта
Добави към моето меню
Ябълкова торта
рецепта Дарина Николова
Рецептата участва в кулинарния конкурс Да празнуваме заедно пролетните празници от Великден до Гергьовден с награди от Crock-Pot Bulgaria и жури – едни от най-добрите кулинарни блогари
И, какво са празниците без десерт?! Представям ви една страхотна ябълкова торта. Рецептата е от една много стара книга – 1935 г. Книжката е от миналия век и е подарък за сватбата на майката на свекърва ми от авторката на книгата, която им е братовчедка. Книгата се казва „Икономия и домакинство”. Изпращам ви сканирана рецептата от книгата и добавям снимки на моята ябълкова торта, която беше много вкусна и ще добавя и общо нужните съставки за направата й.
Необходими продукти:
300 гр. бяло брашно
1/2 пакетче бакпулвер
100 гр. захар
2 прахчета ванилия
1 яйце
200 гр. краве масло
за плънката:
1 кг. ябълки
50 гр. захар
щипка канела
1 с.л. черни стафиди
2 с.л. вода
за намазване
1 жълтък
захарна глазура