Плодова пита с ябълки и бисквити
Добави към моето меню
Плодова пита с ябълки и бисквити
рецепта Добромира Стайкова
Рецептата участва в кулинарния конкурс Да празнуваме заедно пролетните празници от Великден до Гергьовден с награди от Crock-Pot Bulgaria и жури – едни от най-добрите кулинарни блогари
Продукти:
3бр.-яйца
1 1/2ч.ч.-захар
1ч.ч.-пр.мляко
2/3ч.ч.-олио
2ч.ч.-брашно
1-бакпулвер
ванилия
Яйцата се разбиват със захарта.Прибавя се олиото и прясното мляко.Към брашното се добавя бакпулверът.Изсипва се към яйчената смес и се разбърква добре.Консистенцията е като за кекс.
Плънка:
5-6 -средно големи ябълки
2 с.л.-захар
3 с.л.-овесени ядки или трици
1 пак.-чаени/ какаови/ бисквити
1с.л.-канела
Ябълките се почистват и нарязват на кубчета.Поръсват се със захарта,овесените трици и канелата.Разбъркват се.
Във форма за торта се поставя пекарска хартия. Изсипва се половината от кексовата смес. Върху нея се подреждат бисквитите и от горе се разпределя ябълковата плънка. От горе се залива с останалата кексова смес.
Пече се на 200гр. около 30-35мин.