Последни Рецепти
Последни Статии

Пържени банани

Добавено в Десерти

Добави към моето меню

Пържени банани

100 г брашно
1/2 ч. л. сода бикарбонат
2 с. л. захар
1 яйце
6 с. л. вода
2 с. л. кокосови стърготини
1 с. л. сусамово семе
4 банана
олио за пържене
мед за гарниране

Брашното пресявате в купа и смесвате със сода, щипка сол, захар и разбито яйце. Постепенно наливате вода, докато се получи гъста маса. Прибавяте кокосови стърготини и сусамово семе (може без коскосови стърготини и сусамаво семе, може да сложете само сусам).

Бананите нарязвате на половина и след това на парчета по диагонал. Може да ги нарежете и на кръгчета.

Парчетата банан овалвате в сместа за панировка и пържате в олиото до златисто.
Изваждате банановите резени върху салфетки, за да се отнеме излишната мазнина.
Сервирате бананите, гарнирани с мед.

карамелизираните банани, така както ги ядох в един китайски ресторант са върха на кулинарното изкуство за мен. Опитвах какви ли не начини да карамелизирам бананите, не можах да ги карамелизарам така, че когато ги топна в купичката със студена вода …… Научих се да ги панирам, банани, резени ябълки, ананас ….. вкусно е! и красиво, в купичка гарнирани с малко мед или карамел.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории