Последни Рецепти
Последни Статии

Бисквитена торта “Сърце с ягоди”

Добавено в Великден

Добави към моето меню

Бисквитена торта “Сърце с ягоди”
рецепта Дарина Николова

Рецептата участва в кулинарния конкурс Да празнуваме заедно пролетните празници от Великден до Гергьовден с награди от Crock-Pot Bulgaria и жури – едни от най-добрите кулинарни блогари

bishkotena torta

Бисквитена торта “Сърце с ягоди”

Продукти:
1 пакет обикновени бисквити – 200 г
1 пакет какаови бисквити – 200 г
500 г ягоди
1 плодово кисело мляко – ягода – 400 г
100 г течен шоколад
1 л прясно мляко
2 пудинга ванилия
2 пакетчета ванилова захар
100 г кристална захар
1 желатин на Йоткер – 10 г.
Компот от ягоди за напояване на бисквитите – около 200 мл.

bishkotena torta 1
Начин на приготвяне:

800 мл прясно мляко се слага в тенджера на котлона да кипне. Пудингите се разтварят в 200 мл от студеното мляко, с добавена 100 г захар в тях и 2 пакетчета ванилова захар и сместа се изсипва при врящото мляко, като енергично се бърка до сгъстяване на крема и се отстранява от котлона.

Киселото плодово мляко се изсипва в купа. Желатинът се разтваря в 30 мл студена вода, оставя се да набъбне и след това се разтваря на водна баня докато се втечни без да завира водата и се изсипва при плодовото мляко. Разбърква се добре.

Шоколадът се слага в микровълновата за 30 секунди да се втечни леко.

Ягодите се измиват и се подсушават с кухненска хартия.

В тортена форма сърце с откопчаващ се ринг се нареждат ред напоени за кратко в компот какаови бисквити. Върху тях се изсипва 250 г от ваниловия пудинг и се нарежда втори ред напоени в компот бисквити, този път обикновените бели. Добавят се още 250 г от ваниловия пудинг и се нареждат отново какаови бисквити напоени в компот. Върху тях се изсипва плодовото мляко. Нареждат се цели ягоди – 250 г, на малко разстояние една от друга, а в разстоянията се сипва с лъжичка течен шоколад. Отгоре се нарежда отново ред обикновени бисквити напоени в компот, добавя се 250 г ванилов пудинг крем. Следва ред какаови бисквити напоени в компот и се сипва последния крем. Останалите бисквити се смилат или начукват и се поръсва тортата. Отгоре се нареждат останалите 250 г ягоди срязани на половинки. Тортата се оставя да се стегне в хладилник за 3-4 часа. Изважда се, минава се внимателно с нож от вътрешната страна на ринга по цялата торта, откопчава се и отново се оставя в хладилник. Хубаво е да престои поне 10 часа преди консумация, за да омекне хубаво.

bishkotena torta 2

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории