Последни Рецепти
Последни Статии

Зимен “Нестле за Живей Активно”

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Какво: Първи зимен сезон на “Нестле за Живей Активно!”
Къде: Боровец
Кога: 29.02.2020 г.

В последния ден на февруари, в зимния ни курорт, Йордан Йовчев, Екатерина Дафовска, волейболистите Владимир Николов и шампионките от ВК „Марица – Пловдив“, Александра Жекова, най-добрият ни скиор в алпийски дисциплини Петър Попангелов, Евгени Иванов Пушката дадоха старт на първото зимно издание на най-мащабната инициатива за масов спорт и здравословен начин на живот “Нестле за Живей Активно”.

Живей активно през зимата
borovec zhivei aktivno

Легендата в спортната гимнастика Йордан Йовчев не умее да кара ски. Нито пък сноуборд. Но, това не му попречи да има куража да се впусне в импровизирана слалом надпревара с най-добрата ни състезателка по сноуборд Александра Жекова на пистите в Боровец.

Изпълнителката ТИТА и Йордан Йовчев се качиха на ски под прекия инструктаж на Петър Попангелов, а волейболистките от ВК „Марица“ се осмелиха да получат първите си уроци от момичетата от Wild Berries. Всички участници в зимния сезон на “Нестле за Живей Активно!” бяха и публиката, аплодирала импровизирания слалом на ски и сноуборд между Йордан Йовчев и най-добрата състезателка по сноуборд у нас Александра Жекова.

Най-малките почитатели на зимните активности направиха снежни човеци и се спускаха с шейни, а част от тях се включиха в безплатните ски уроци, осигурени от партньорите на инициативата от Бороспорт.

Екатерина Дафовска демонстрира шампионските си умения в биатлона като поведе свои последователи по стъпките на победите

Основната цел на зимното издание на Нестле за Живей Активно! е да промени статистиката, според която 66% от хората са склонни да отложат тренировката си или изобщо да не я проведат през зимата – поради ниските температури, леда и снега. Обратно на разпространеното разбиране, че през зимата нивата на физическа активност са много по-ниски поради ниските температури и студа, участниците в първото по рода си зимно „Нестле за Живей Активно“, показаха, че зимните спортове могат да донесат не само повече изгорени калории, но и много настроение, адреналин и забавление за цялото семейство.

Ние сме сред медийните партньори на инициативата.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории