Френска салата с ябълки и зеле
Добави към моето меню
Френска салата с ябълки и зеле
500 г бяло зеле
2 -3 по-кисели ябълки
1 глава червен лук
100 г печени и едро нарязани орехи
сок от 1 лимон
дресинга:
2 с.л. зехтин
2 с.л. ябълков оцет (на вкус)
1 ч. л. дижонска горчица
200 г течна сметана
Зелето се нарязва на ситно. Обелените и почистени ябълки се нарязват на малки кубчета и се заливат с лимоновия сок, за да не потъмняват. Червеният лук се нарязва на ситно. Всички продукти се смесват в купа за салата, добавят се орехите и се разбърква.
Зехтинът се разбива с оцета и се добавя горчицата. Постепенно и при постоянно бъркане към дресинга се добавя и сметаната. Салата се залива и се оставя за около половин час в хладилника.