Шаран на скара
Добави към моето меню
Шаран с подправки на барбекю
Традицията за Никулден повелява да приготвим рецепта с шаран. След класическите рецепти за рибник и пълнен шаран с орехи една по-различна рецепта за котлети от шаран приготвени на скара.
1,5 – 2 кг шаран, нарязан на котлети
1 ч.л. сушена мащерка
1 щипка шафран
черен пипер
100 мл бяло вино
4 с.л. зехтин
3 -4 скилидки чесън
Измийтеи почистете шарана добре. Нарежете го на котлети, широки 2 см. Сложете ги вдълбока купа и ги подправете със ситно нарязания чесън, черния пипер, шафрана и мащерката. Добавете виното и зехтина. Оставете да престои за 10 – 20 минути в хладилник.
Изпечете котлетите на барбекю или скара по 5 минути за всяка от страните.
Гарнирайте със задушени зеленчуци по желание – моркови, броколи, карфиол, с варени картофи, кисели краставички и много лимон и листа от зелена салата
4.12.2005