Последни Рецепти
Последни Статии

Чаша червено вино замества фитнеса

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Чаша червено вино замества фитнеса

Полезните свойства на виното са доказани от древността. Ново изследване даже твърди, че изпиването само на чаша от гроздовата напитка има същия ефект, като тренировка във фитнеса.

Чаша червено вино на ден е полезно
Ресвератрол – е природен антиоксдант, естествено химично съединение, полифенол, открит в гроздето, червеното вино и други храни и напитки.

Beaujolais_Nouveau_wine 1

Учени от канадския университ в Алберта проучили въздействието на съдържащата се в тази напитка естествена съставка ресвератрол. Тествана върху мишки, тя подобрява физическата им кондиция на всички нива. Според автора на проучването Джейсън Дайк, ресвератролът показва сходни резултати с усилена тренировка.
Умерената консумация на червено вино може да помогне на хората, които искат да посещават фитнеса, но поради някакви увреждания не могат да го сторят. Ресвератролът може успешно да имитира физическите упражнения и да бъде прибавен към ограничените движения, които тези хора могат да извършват. Умерената консумация на червено вино заздравява сърцето, мускулите и костите. Но все пак, напитката разбира се не може да извая снажния ни силует, както тренировките, заради високите си калории. 250 милилитрова чаша червено сдържа 215 калории, което е доста, пише в. „Метро”.
Този недостатък лесно може да бъде компенсиран с повече движение. Червеното вино също така е полезно за избягване на кръвни съсиреци, то забавя стареенето на мозъка, предпазва от рак на дебелото черво и от диабет тип 2.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории