Последни Рецепти
Последни Статии

Черният шоколад полезен при депресия

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Много е казано за ползите от шоколада. За много хора той е нещо вкусно, награда и задължителен елемент на доброто настроение.

10 ползи на черния шоколад

chocolate Pix 2
Парченце шоколад и си там

Оказва се с право. Тези, които консумират натурален шоколад, по-рядко страдат от депресия, тъй като психоактивната му съставка действа еуфорично като канабиса, пише в. “Дейли мейл”.

Проучване на специалисти от лондонския “Юнивърсити колидж”, обхванало 13 хиляди души. Те трябвало да попълнят въпросници свързани с консумацията им на шоколад и депресивните им състояния. Изследването е установило, че често консумиралите всякакъв вид натурален шоколад участници не проявяват никакви клинични признаци на депресия.

Според учените това се дължи на веществото анандамин, съдържащо се в лакомството. То предизвиква същия ефект на еуфория, подобен на този от употребата на канабис. В черния шоколад се съдържат също и антиоксиданти, които намаляват възпалителните процеси в човешкото тяло. А според редица експертни инфекциите са свързани по някакъв начин и с депресията.

Проучването е проведено от екипа на д-р Кара Джаксън. От него проличало, че хората, консумиращи натурален шоколад са със 70 процента по-нисък риск от депресия, в сравнение с останалите.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории