Последни Рецепти
Последни Статии

Салата пиле по италиански

Добавено в Аламинути, Италианска кухня, Салати

Добави към моето меню

Салата с пиле, моцарела, маслини и зелена салата
рецепта за салата, която съчетава продукти от италианската кухня и поднесена с крутони тази салата е и чудесна вечеря

200 гр пилешки гърди
150 гр сирене “Моцарела” бейби
100 гр зелени маслини без костилки
100 гр черни маслини без костилки
4 печени чушки
1 зелена салата

за кротоните:
2 филии хляб
2-3 с. л. зехтин

за заливката:
2 с.л. зехтин
2 с.л. ябълков оцет
1 ч. л. горчица
1 ч. л. мед

* Кожата на пилешките гърди се отстранява и се разрязва на дължина на 2 тънки слоя. Ароматизира се със смлян черен пипер и се изпича на грил тиган. Може да се използва и бяло месо на печено пиле в тази салата;
* Изпеченото на грил пилешко месо се нарязва на малки хапки;
* Филиите бял хляб се нарязват на кубчета и се се слагат в намазана със зехтин тава. Крутоните се пекат около 5 мин в предварително загрята фурна на 200 градуса, като се разбъркват, до златисто се пекат, докато станат хрупкави;
* Заливката за салатата се приготвя като меда, горчицата и ябълковия оцет се разбиват до хомогенност и след това се добавя зехтина на струйка;
* В голамя купса се слага нарязаното на хапки пилешко месо, добавя се отцедената моцарела и се поливат със заливката;
* Добавят се нарязаните на ситно зелена салата, оечени чушки и маслините и се разбърква;
* Сервира се в индивидуална чиния поръсено с кротони и се сервира.

Идея: това не е просто салата, това си е вкусна вечеря :)

Other posts tagging «моцарела»

Other posts tagging «пилешко филе»

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории