Салата пиле по италиански
Добави към моето меню
Салата с пиле, моцарела, маслини и зелена салата
рецепта за салата, която съчетава продукти от италианската кухня и поднесена с крутони тази салата е и чудесна вечеря
200 гр пилешки гърди
150 гр сирене “Моцарела” бейби
100 гр зелени маслини без костилки
100 гр черни маслини без костилки
4 печени чушки
1 зелена салата
за кротоните:
2 филии хляб
2-3 с. л. зехтин
за заливката:
2 с.л. зехтин
2 с.л. ябълков оцет
1 ч. л. горчица
1 ч. л. мед
* Кожата на пилешките гърди се отстранява и се разрязва на дължина на 2 тънки слоя. Ароматизира се със смлян черен пипер и се изпича на грил тиган. Може да се използва и бяло месо на печено пиле в тази салата;
* Изпеченото на грил пилешко месо се нарязва на малки хапки;
* Филиите бял хляб се нарязват на кубчета и се се слагат в намазана със зехтин тава. Крутоните се пекат около 5 мин в предварително загрята фурна на 200 градуса, като се разбъркват, до златисто се пекат, докато станат хрупкави;
* Заливката за салатата се приготвя като меда, горчицата и ябълковия оцет се разбиват до хомогенност и след това се добавя зехтина на струйка;
* В голамя купса се слага нарязаното на хапки пилешко месо, добавя се отцедената моцарела и се поливат със заливката;
* Добавят се нарязаните на ситно зелена салата, оечени чушки и маслините и се разбърква;
* Сервира се в индивидуална чиния поръсено с кротони и се сервира.
Идея: това не е просто салата, това си е вкусна вечеря