Последни Рецепти
Последни Статии

Котлети на фурна

Добавено в Българска кухня, Ястия със свинско

Добави към моето меню

Котлети на фурна

4 свински котлети
200 гр топено сирене

за маринатата:
2 с. л. пчелен мед
1 с. л. горчица
2 с. л. соев сос
щипка кимион
шипка тарос (естрагон)
щипка джинджифил
2 с.л. ракия
смлян черен пипер на вкус

* Избират се котлети, еднакви по рамер 150-200 гр, и се начукват с дървено чукче;
* В купичка се смесват соевия сос, меда и ракията и се разбърква, добавят се горчицата и подправките – черен пипер, джинджифил, кимион и тарос;
* Котлетите се овалват в маринатата и се оставят поне 30 мин за да се овкусят, след което се подреждат в тава за печене. Пекат се в предварително загрята фурна на 220 градуса около 15 мин. и се обръщат;
* Топеното сирене се нарязва на колелца и се подрежда върху запечените котлети. Налива се около 100 мл вода в тавата;
* Котлетите се допичат и се поднасят с много салата.

Идея: Могат да се приготвят и без топено сирене, тогава могат да се изпекат на грил тиган или на барбекю;
Останалият сос при печенето може да се използва за приготвя на гъбен сос.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории