Котлети на фурна
Добави към моето меню
Котлети на фурна
4 свински котлети
200 гр топено сирене
за маринатата:
2 с. л. пчелен мед
1 с. л. горчица
2 с. л. соев сос
щипка кимион
шипка тарос (естрагон)
щипка джинджифил
2 с.л. ракия
смлян черен пипер на вкус
* Избират се котлети, еднакви по рамер 150-200 гр, и се начукват с дървено чукче;
* В купичка се смесват соевия сос, меда и ракията и се разбърква, добавят се горчицата и подправките – черен пипер, джинджифил, кимион и тарос;
* Котлетите се овалват в маринатата и се оставят поне 30 мин за да се овкусят, след което се подреждат в тава за печене. Пекат се в предварително загрята фурна на 220 градуса около 15 мин. и се обръщат;
* Топеното сирене се нарязва на колелца и се подрежда върху запечените котлети. Налива се около 100 мл вода в тавата;
* Котлетите се допичат и се поднасят с много салата.
Идея: Могат да се приготвят и без топено сирене, тогава могат да се изпекат на грил тиган или на барбекю;
Останалият сос при печенето може да се използва за приготвя на гъбен сос.