Мариновани котлети
Добави към моето меню
Мариновани котлети
Пожелавам на всеки читател на този блог през уикенда да замине на мисия “Мариновани котлети” на barbecues country pool party
4 котлета
2 с.л. лимонов сок
настъргана лимонова кора
1 с.л. горчица
1 с.л. мед
смлян черен пипер
2 с.л. ракия (коняк)
2 – 3 скилидки чесън
1 с.л. зехтин
щипка кимион
смлян черен пипер на вкус
* Избират се еднакви по размер котлети и се начукват от двете страни с дървено чукче;
* Чесънът се нарязва на ситно и се пресова с щипка сол. Приготвя се марината от меда, ракия и горчицата, разбърква се и се добавят подправките – кимион, черен пипер и настърганата лимонова кора и пресования чесън;
* Котлетите се натриват с маринатата и се оставят за 30 мин да се овкусят;
* Пекат се на барбекю или на грил-тиган, като се обръщат на няколко пъти. При обръшането на котлетите се намазват с останалата марината.
* При сервирането още топлите котлети се поръсват с лимоновия сок. Зехтина се използва за намазване на барбекюто или грил тигана.
Поднасят се с много салата, бира и добро настроение.
по идея на Ohra
рецептата от мен
изпълнението от вас