крокети от карфиол
Добави към моето меню
крокети от карфиол
зеленчуците още се прадлагат на пазара и карфиола, този зеленчук е наличен. Тази рецепта е от полската кухня и е малко по-различна от рецептата за Хрупкав паниран карфиол
1 глава карфиол
4 яйца
1 франзела или 2 кифли без плънка, може и филии хляб
2 ч.ч. ситно нарязани гъби
1 глава кромид лук
2 с.л. ситно нарязан магданоз
2 с.л. масло
1 ч.ч. прясно мляко
олио за пържене
1 ч.ч. царевично брашно или галета
Карфиолът се сварява, докато поомекне.
(Можете да сложите 2-3 розички карфиол в повече за да приготвите вкусна крем супа от карфиол и да използвате бульона)
Ситно нарязаният лук се задушава заедно с магданоза и гъбите в част от маслото. Кифлите се накисват в прясното мляко, прибавят се жълтъците от яйцата и предварително задушените гъби.
Прибавя се нарязаният на едри парчета карфиол и сместа се разбърква.
Оформят се крокети върху дъска, поръсена с галета.
Потапяме ги в разбитите белтъци и овалваме в галета.
Крокетите се пържат съвсем кратко, понеже продуктите са били предварително приготвени на огън. Вадят се върху хартиени салфетки, за да се отцедят. Подреждат се в чиния за сервиране и се гарнират с парченца лимон.