Последни Рецепти
Последни Статии

Постни сарми в микровълнова фурна

Добавено в вегетарианска кухня

Добави към моето меню

Постни сарми в микровълнова фурна
рецепта за постите, приготвена от кисело зеле, ориз и подправки в микровълновата фурна – лесно, бързо, вкусно и здравословно.

листа кисело зеле
1 ч. ч. ориз
200-250 г стерилизирани домати или 3 с.л. доматено пюре
1 – 2 глави кромид лук
1 стрък целина или суха целина листа
2-3 стръка магданоз
2 с. л. олио
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица

за заливката:
1/2 ч. ч. зелев сок
1/2 ч. ч. вода
4 с. л. олио
1/2 ч. л. червен пипер

В йенска тенджера се налива олио, слагат се нарязаните наситно лук и целина и се вари под капак 1 минута на максимална мощност.

Добавят се оризът и доматите, вари се още 3 минути, след което се налива чаша топла вода и се поставят подправките. Вари се още около 5 минути или докато оризът набъбне и поеме водата.

Зелевите листа се почистват от кочана, поставя се от плънката и се завиват сарми.

Сармите се подреждат в тенджерата, в която е приготвена плънката, и се поливат със заливката. Ястието се вари на пълна мощност под капак докато заври и след това се намаля мощността, вари се до пълното омекване на сармите.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории