Последни Рецепти
Последни Статии

Правила за ефективна диета

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Стройна фигура
Какво е това? – недостожима мечта или нещо, което е дадено от природата!? Защо да е недостижима? Защото допускаме едни и същи грешки по пътя към желаната фигура. Кои са препятствията към достигане на желаната форма.

Малко движение
Една от основните грешки е липсата на движение или обездвижването. Няма нищо, което да намалява подкожната мазнина като системното физическо натоварване. Колкото и да е ефективна вашата диета, колкото големи ограничения да налагате във вашето хранене и в избора на продукти нищо не може да замени физическите упражнения. Правилното хранене задължително трябва да се съчетава с физическа активност.

Употребата на вода
Много пъти сме го чували – всеки ден трябва да приемаме 1,5 вода и течности. Мнозина по време на диета намаляват както приема на храна, така и на течности. По този начин организмът започва да страда от обезводняване, количеството на течности в него намалява, а вие се радвате на това, че стрелката на кантара се е преместила наляво. Това е голяма заблуда. Организмът не тряба да страда от обезводняване, затова по време на диета и когато се опитвате да се храните здравословно трябва да пиете толкова вода колкото ви се иска, ако трябва дори в началото си го поставете за цел да изпивате няколко чаши вода всеки ден.

diet rules

Никотин
Цигарите са скъп навик. Освен това пушенето нарушава обменните процеси в организма. Забавянето на обменните процеси и стремеж към стройна фигура са несъвместими неща.

Стабилна вечеря преди сън
Мазнините се усвояват най-добре от организма през втората половина на деня и вечер. Приема се, че вечерята трябва да става около 19-20 часа, но не по-късно. Всъщност правилото към което трябва да се стремим е да вечеряме 5 часа преди сън.

Хранене само с плодове или зеленчуци
Плодовете и зеленчуците на никога не са порпечили, но в организмът трябва да получава вещества, които се съдържат в месото, рибата, яйцата, житни и бобови култури и в ядките.

Липсата на витамини
Трябва всеки ден да приемаме необходимите витамини и минерали с храната си и ако е необходимо и във вид на натурални препарати (мултивитамини) Промяната в начина на хранене се отразява на здравето ни, както и се проявява във външния ни вид – здравина на косата, нокти, на кожата ни.

Големи интервали между храненията
Доказано е, че най-ефективно е да се храним няколко пъти на ден с малки порции, т.е. да 5-7 пъти на ден в определени часове

Недоспиване
Нищо не може да замени пълноценния сън. От него не зависи само състоянието на кожата на лицето, но и правилното храносмилане.

Желанието да отслабнем веднага и бързо
Нито една диета, и най-добрата или най-ефективната диета в света, не могат да ви помогне за излишните килограми веднага и без услия. При балансирано хранене или лунна диета можете да отслабнете с 2-3 кг на месец. А след спазването на някоя бързодействаща диета може да върнете свалените килограми много бързо, практически на 100%, да качите дори тегло в повече, или това е йо-йо ефекта, който се наблюдава при небалансирано хранене.

Липсата на дисциплина
Дисциплина означава за много дълъг период от време да планирате какво и как ще правите – какво ще ядете и какво ще е физическото натоварване. Означава да забравите за “гастрономически волности”. Водете си дневник и записвайте какво, кога и колко сте яли. Този дневник може да повиши ефективността на вашата диета с 40%.

Не трябва да гладувате
Има лечебен глад и гладолечение, но когато сте на диета не трябва да гладувате. Това понижава нивото на метаболизма и предизвиква огромното желание да изядете всичко, което ви попадне подръка. Човек не успява да устои на такъв зверски апетит, и се отразява на състоянието става раздразнителен и изтощен, неспособен да се справя с всекидневните си задачи.

Липса на вяра в себе си
Само вярата във вас самата и собствената ви воля може да ви помогне.

Успех!

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории