Козуначено руло с мармалад
Добави към моето меню
Козуначено руло
рецепта Дарина Николова
Рецептата участва в кулинарния конкурс Да празнуваме заедно пролетните празници от Великден до Гергьовден с награди от Crock-Pot Bulgaria и жури – едни от най-добрите кулинарни блогари
Козуначено руло с ябълков мармалад с тесто от хлебопекарната
От рецептата излизат 5 рула
4 яйца
250 г захар
300 мл прясно мляко
70 г меко масло
70 мл олио
3-4 ванилии на прах
кората на 1 лимон
около 1 кг пресято брашно
1 и 1/2 кубче мая (натрошава се най-отгоре върху брашното)
За пълнеж: стафиди и локум
За намазване – 1 разбит белтък; захар за поръсване
Продуктите сложих в описания ред в хлебопекарната, като брашното е 700 г, а останалото прибавях на части, докато меси пекарната и с помощта на дървена лъжица обирах от стените, докато се образува голяма хубава топка. (Пекарната ми е с една бъркалка, малка е и по-трудно се върти количеството тесто). Пускам на програма тесто да меси 20 мин и след като изтекат спирам пекарната и пускам отново програмата (този път цялата 1 час и 30 мин).
Готовото тесто разделих на 5 части. Всяка част разточих на правоъгълник, намазах с мармалад от ябълки . Сложих в тавички покрити с хартия за печене, оставих ги да втасат на топло, намазах ги с разбит белтък, поръсих със захар и изпекох на 180 градуса за около 25 мин.