Последни Рецепти
Последни Статии

Европейски ден за борба със затлъстяването

Добавено в Празници

Добави към моето меню

Европейски ден за борба със затлъстяването
През третата събота на месец на май се отбелязва Европейски ден за борба със затлъстяването. В България за първи път се отбелязва през 2010 г. Около 2 милиона души у нас страдат от наднормено тегло. От проблема са засегнати и децата в най-раннa възраст.
“Профилактиката на затлъстяването започва преди всичко във вътреутробното развитие на индивида. Ако иска една бременна жена и една бъдеща майка детето й да не бъде дебело, да не страда от високо кръвно налягане, от захарен диабет или инсулт, или миокарден инфаркт – не бива теглото й по време на бременността да се увеличи повече от 16 кг.
diet apple metyr
Ако талията на една жена е повече от 80 см съществува риск от сърдечносъдово заболяване, ако тази цифра е 88 см рискът от сърдечносъдови заболявания е значително повишен. Над 102 см талия при мъжете говори за значително увеличен риск от сърдечносъдови заболявания”, посочва Светослав Ханджиев – председател на Асоциацията за изследване на затлъстяването.
За справяне с наднорменото тегло и затлъстяването специалистите препоръчват да се спазва добър хранителен режим и повече движение.

Ден на борбата със затлъстяването се отбелязва на 24 октомври

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории