Фенхел
Добави към моето меню
Фенхел
Фенхел, Резене, фенел, финокио,
Е популярен в кухнята на Франция и Италия, в нашата не толкова много. Отличава се с мек и сладък вкус. Листата са му подобни на копър и може да се използват като подправка. Голямата луковица се използва за приготвяне на различни рецепти
Салата с резeне
Как да избирем фенхел:
Избират се едри, твърди бели луковици с ярко зелени листа
Съхранение:
Съхранява се немит в хладилник, в плик, до една седмица. Подрежете стъблата при основата на луковицата.
Кулинарна употреба на фенхел:
Рецепти с резене, фенхел
– Измива се , реже се на летни и се поднася като салата в комбинация с други зеленчуци
– Може да се приготви задушен, пълнен или на супа.
– Разрежете луковицата на четвъртини, сварете или задушете докато омекне. Поръсете с пармезан и галета и запечете на фурна или залейте със сметанов сос и сирене и запечете.
Хранителна информация:
– Без мазнини и холестерол.
– Добър източник на калий и витамин С.
– Съдържа малко калории