Фондю с шоколад
Добави към моето меню
Фондю с шоколад
400 г натурален шоколад
5-6 с. л. кондензирано мляко
2 с. л. сладко от френско грозде (желе от малини или вишни)
2 с. л. коняк
1 с. л. филирани бадеми
1 ч. л. настъргана портокалова кора
* Шоколадът се начупва в съда за фондю. Налива се кондензираното мляко.
* Загрява се на тих огън и се бърка, докато шоколадът се разтопи.
* След това се прибавя сладкото от френско грозде. Сипват се филираните бадеми, налива се конякът. Накрая се добавя настърганата портокалова кора и продължава да се бърка.
* Фондюто може да се поднесе с хлебни хапки или с обелени и нарязни на парчета плодове (ябълки, банани). Консумира се, като парче хляб или плод се набожда и се потапя във фондюто.