Последни Рецепти
Последни Статии

Фондю с шоколад

Добавено в Десерти

Добави към моето меню

Фондю с шоколад

400 г натурален шоколад
5-6 с. л. кондензирано мляко
2 с. л. сладко от френско грозде (желе от малини или вишни)
2 с. л. коняк
1 с. л. филирани бадеми
1 ч. л. настъргана портокалова кора

* Шоколадът се начупва в съда за фондю. Налива се кондензираното мляко.

* Загрява се на тих огън и се бърка, докато шоколадът се разтопи.

* След това се прибавя сладкото от френско грозде. Сипват се филираните бадеми, налива се конякът. Накрая се добавя настърганата портокалова кора и продължава да се бърка.

* Фондюто може да се поднесе с хлебни хапки или с обелени и нарязни на парчета плодове (ябълки, банани). Консумира се, като парче хляб или плод се набожда и се потапя във фондюто.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории