Фондю с кашкавал
Добави към моето меню
- 500гр кашкавал
- 2 с.л. брашно
- 1 с.л. краве масло
- 200 гр сметана
- 250 гр сухо бяло вино
- 2-3 скилидки чесън
- 3 с.л. коняк
- черен пипер на вкус
- 1 франзела
Натъркайте дъното и стените на съда, на фондюто или на малка тенджерка с чесън, намажете с маслото и добавете оваляните в брашно късчета кащкавал. Внимавайте да не загорят. Изсипете виното и оставете на слаб огън, като бъркате непрекъснато. Кашкавалът се разтопява. След това внимателно добавяте сметаната, накрая коняка и черен пипер на вкус.
Ако сте го приготвили в кухнята го принасяте на масата върху спиртник. Гостите топят нарязаните и припечени парченца франзела.
Това фондю върви със зелена салата и бутилка студено сухо бяло вино.
October 12 2005