Последни Рецепти
Последни Статии

Фондю с кашкавал

Добавено в Ястия без месо

Добави към моето меню

  • 500гр кашкавал
  • 2 с.л. брашно
  • 1 с.л. краве масло
  • 200 гр сметана
  • 250 гр сухо бяло вино
  • 2-3 скилидки чесън
  • 3 с.л. коняк
  • черен пипер на вкус
  • 1 франзела

Натъркайте дъното и стените на съда, на фондюто или на малка тенджерка с чесън, намажете с маслото и добавете оваляните в брашно късчета кащкавал. Внимавайте да не загорят. Изсипете виното и оставете на слаб огън, като бъркате непрекъснато. Кашкавалът се разтопява. След това внимателно добавяте сметаната, накрая коняка и черен пипер на вкус.

Ако сте го приготвили в кухнята го принасяте на масата върху спиртник. Гостите топят нарязаните и припечени парченца франзела.

Това фондю върви със зелена салата и бутилка студено сухо бяло вино.

October 12 2005

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории