Фритата с тиквички на фурна
Добави към моето меню
Фритата с тиквички на фурна
Печенето на фурна пести време, получава се вкусно ястие, което може да се поднесе като вечеря или да взмем за обед на работа
Време за приготвяне 10 мин
Време за печене 30 мин
Порции 6
Продукти
2 малки тиквички нарязани на кръгчета
2 с.л. царевично брашно
6 яйца
140 мл кисело мляко (нискомаслена сметана 14%)
50 г кашкавал
2 домата или 100 г чери доматчета
1 с.л. зехтин
Приготвяне
• Тиквичките се режат на кръгчета и се запичат на тиган само намазан със зехтин докато омекнат
• В купа се смесват царевичното брашно с малко от млякото след което се добавя останалото мляко, разбитите с вилица яйца. Разбива се до получаване на гладка смес, подправя се на вкус със смлян черен пипер. Добавя се кашкавала нарязан на малки кубчета
• Тавичка с размери 20х30 см се застила с хартия за печене. Редят се тиквичките, изсипва се сместа, а отгоре се редят филийки домати или чери домати срязани на половинки
• Пече се средна фурна на 200 градуса до златисто, около 25-30 мин
Фритата с тиквички
рецепта от италианската кухня за омлет с тиквички, запечен във фурната