Последни Рецепти
Последни Статии

Фритата с тиквички

Добавено в Аламинути, Италианска кухня, Ястия с яйца

Добави към моето меню

Фритата с тиквички
рецепта от италианската кухня за омлет с тиквички, запечен във фурната

3 тиквички
1 малка глава кромид лук
2 – 3 скилидки чесън
2 с. л. олио
щипка риган
1/2 ч. л. босилек
6 яйца
черен пипер на вкус
100 гр. кашкавал

* Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Тиквичките – на тънки кръгчета.
* В тиган се налива олиото и се запържват лука и чесъна, след което се добавят тиквичките;
* Налива се 2-3 с.л. вода и зеленчуците се задушават около 5 мин;
* Яйцата се разбиват с черен пипер на вкус, нарязания на ситно босилек и ригана;
* Тиквичките и разбитите яйца се смесват и се изсипват в тавичка, пече се около 20 минути на 200 градуса;
* Фритата се посипва с настъргания кашкавал и се връща във фурната за да се запече.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории