Замразени храни
Добави към моето меню
Национален ден на замразените храни в САЩ, National Frozen Food Day – 6 март
Хората винаги са търсили как да съхраняват по-добре хранителните продукти и да запазят полезните им свойства. Замразяването е един такъв метод.
В САЩ се отбелязва на всяка година на 6 март, защото на 6 март 1930 г. в Спрингфийлд (това е едно от най-срещаните имена за град в САЩ и означава Пролетно поле) започва да се продава за първи път замразена храна. Тази революция в хранителната промишленост е направена от Кларънс Бърдсий (Clarence Birdseye – American inventor, entrepreneur, and naturalist, and is considered to be the founder of the modern frozen food industry.).
Замразяването на храната води до необходимост до развитие на уреди с които може да се замразява храна и в домашни условия и да поддържат температура от -18 градуса. Така че това е ден, който отбелязват и производителите на хладилници и фризери.
Първият хладилник е патентован през 1899 г., а днес не може да си представим битието си без такива уреди.
Замразени или пресни – кои плодове и зеленчуци са по-полезни?
този микс от замразени моркови, грах и царевица през зимата може да е основа за салата, ризото и е любим у дома (случва се да го купувам от магазина)
Можете ли да си представите готвенето без замразени плодове, зеленчуци, месо или риба? Или без сладолед?