Последни Рецепти
Последни Статии

Замразени храни

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Национален ден на замразените храни в САЩ, National Frozen Food Day – 6 март

frozen food

Хората винаги са търсили как да съхраняват по-добре хранителните продукти и да запазят полезните им свойства. Замразяването е един такъв метод.
В САЩ се отбелязва на всяка година на 6 март, защото на 6 март 1930 г. в Спрингфийлд (това е едно от най-срещаните имена за град в САЩ и означава Пролетно поле) започва да се продава за първи път замразена храна. Тази революция в хранителната промишленост е направена от Кларънс Бърдсий (Clarence Birdseye – American inventor, entrepreneur, and naturalist, and is considered to be the founder of the modern frozen food industry.).
Замразяването на храната води до необходимост до развитие на уреди с които може да се замразява храна и в домашни условия и да поддържат температура от -18 градуса. Така че това е ден, който отбелязват и производителите на хладилници и фризери.
Първият хладилник е патентован през 1899 г., а днес не може да си представим битието си без такива уреди.

Замразени или пресни – кои плодове и зеленчуци са по-полезни?
peas pix 1
този микс от замразени моркови, грах и царевица през зимата може да е основа за салата, ризото и е любим у дома (случва се да го купувам от магазина)

Можете ли да си представите готвенето без замразени плодове, зеленчуци, месо или риба? Или без сладолед?

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории