Зелен боб плакия
Добави към моето меню
Зелен боб плакия
рецепта класика – една от най-вкусните, леки и подходящи за лятото рецепти
1 кг млад зелен боб
1 глава кромид лук
2 скилидки 1есън
2 домата
1 чушка
1 морков
1 ч.л. червен пипер
1 кофичка кисело мляко
* На зеления боб му се отрязват връхчетата, по-дългите шушулки се срязват на 2, на 3 и се измива;
* В по-широка тенджера се реди пласт от зелен боб и се слага от зеленчуковата плънка;
* Зеленучковата плънка е от нарязания на ситно лук и чесън, моркови на малки кубчета, чушка на шайби и домати нарязани на кръгове;
* Реди се следващ ред зелен боб, плънка и се завършва със зелен боб;
* Ястието се залива с 250 мл вода в който е разтворен червения пипер и се вари на тих огън до готовност, около 40 мин.
* Тази рецепта може да се сервира и топла и студена. Поднася се с кисело мляко.
* Реди се
* Аз избирам жълти, по-широки чушки. Ако не греша на този боб му се казва “маслен”