Последни Рецепти
Последни Статии

Зелен боб плакия

Добавено в Българска кухня, вегетарианска кухня, Ястия без месо

Добави към моето меню

Зелен боб плакия
рецепта класика – една от най-вкусните, леки и подходящи за лятото рецепти

1 кг млад зелен боб
1 глава кромид лук
2 скилидки 1есън
2 домата
1 чушка
1 морков
1 ч.л. червен пипер

1 кофичка кисело мляко
* На зеления боб му се отрязват връхчетата, по-дългите шушулки се срязват на 2, на 3 и се измива;
* В по-широка тенджера се реди пласт от зелен боб и се слага от зеленчуковата плънка;
* Зеленучковата плънка е от нарязания на ситно лук и чесън, моркови на малки кубчета, чушка на шайби и домати нарязани на кръгове;
* Реди се следващ ред зелен боб, плънка и се завършва със зелен боб;
* Ястието се залива с 250 мл вода в който е разтворен червения пипер и се вари на тих огън до готовност, около 40 мин.
* Тази рецепта може да се сервира и топла и студена. Поднася се с кисело мляко.
* Реди се

* Аз избирам жълти, по-широки чушки. Ако не греша на този боб му се казва “маслен”

Other posts tagging «зелен боб»

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории