Последни Рецепти
Последни Статии

Зелен боб мусака

Добавено в Българска кухня, вегетарианска кухня, Ястия без месо

Добави към моето меню

Зелен боб мусака
рецепта за вкусна мусака от зелен фасул – здравословна рецепта, която може да се приготвя през цялата година

1 кг зелен боб (може замразен или от консерва)
2 моркова
2 глави кромид лук
2 домата
250 гр извара
1 ч.л. червен пипер
1 с.л.олио

за заливката
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
2 с.л. брашно
4 с.л. вода

магданоз за поръсване

* Зеленият боб (ако е пресен) се почиства от връхчетата, а по-дългите чушки се срязват на 2, на 3. Сварява се на пара за 20 мин (или по класическия метод се залива с вода и се сварява);
* Кромид лукът и морковите се режат на ситно и се задушават с 1 с.л. олио и малко вода. Добавя се червения пипер и се остранява от огъня.
* Добавят се доматите, нарязани на малки кубчета и изварата и се разбърква;
* В тава се реди пласт от сварения боб, разпределя се плънката от лук, моркови, домати и извара;
* Приготвя се заливката от кисело мляко, брашно и яйцата, като се разбиват и се залива мусаката;
* Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса докато заливката стане златиста, около 30 мин.

Може да се поднесе топла и студена, поръсена с ситно нарязан магданоз.

Other posts tagging «мусака»

Other posts tagging «зелен боб»

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории