Великденска торта
Добави към моето меню
Великденска торта
рецепта Радка Павлова
Рецептата участва в кулинарния конкурс Да празнуваме заедно пролетните празници от Великден до Гергьовден с награди от Crock-Pot Bulgaria и жури – едни от най-добрите кулинарни блогари
Втората рецепта на Радка е “великденска торта,която стана много весела”.
Великденска торта
Продукти за три блата:
5-6 яйца
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. олио
2 бакпулвера
1ч.л. сода бикарбонат
3 ч.ч. брашно
Украсата е следната:
В празни издухани черупки за яйца се изсипва смес от крем-нишесте оцветен със сладкарски бои и добавен желатин.
Слагат се в хладилник да стегнат и след като се желират се обелват черупките и се редят на тортата.
Другата украса е по-желание.