Последни Рецепти
Последни Статии

Щастливите хора живеят по-дълго

Добавено в Здраве, Любопитно

Добави към моето меню

Щастливите хора живеят по-дълго

Чували ли сте народната мъдрост „Колкото повече се усмихваш,толкова по-дълго ще живееш“? Да, вярна е – действително щастливите хора живеят по-дълго

happiness 2

Специалисти от няколко университета са провели едновременно изследване и са изяснили една от причините за дълголетието. Оказало се, че отрицателни качества на характера като раздразнителност и гневливост намаляват живота.
Учените са провели изследване в което са участвали 10 000 човека и са оценили нивото на щастие на всеки участник в експеримента, тяхната удовлетвореност от живота, както и емоционалното състояние.
Оказало се, че хората, които се усещат по-щастливи и по-малко се оплакват от съдбата си живеят в средно с 9-10 години повече.
Негативното възприятие на действителността се обуславя от различни фактори – отсъствие на цели в живота, малка заплата или пенсия, налагането да се работи допълнително, липсата на приятели.

Да, но как да се усмихваме, когато не ни е до смях?
Ето един лесен начин да извикате усмивката върху лицето си. Спомняйте си! Спомняйте си хубави моменти, забавни случки или филм, който сте гледали и сте се смели. Подарете си този безплатен лукс да излъчвате вътрешна хармония и радост от живота.
Стремете се да започвате деня си винаги с усмивка, това ще бъде хубаво начало на деня ви и ще го направи по-хубав. Усмивката сутрин е като Обещание за щастие

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории