Последни Рецепти
Последни Статии

Фкусно

Добавено в GurMania, Великден, Наши гости

Добави към моето меню

Фкусно и рецептите на Дарин

Казват, че мъжете са по-добрите готвачи. И като се замислим повечето известни готвачи са мъже. Дарин не е професионален готвач, но имам познати, които разказват легенди за вкусотии, приготвени от него.

Ето как се представя той
Казвам се Дарин Стойков и много обичам да готвя. Нарекох кулинарния си блог fkusno защото обичам винаги нещо да променям. Възприемам рецептите като предизвикателство да намеря нещото, което може да стане по-добре и по-вкусно. Понякога се получава.
Освен рецепти, в блога публикувам и ревюта на различни продукти, ресторанти и заведения, магазини. За да споделя опита си и разочарованията си.

Наистина вярвам в девиза на Шеф Густо от „Рататуи“ – „Всеки може да готви“ и си мисля, че го доказвам с рецептите си

Ето и моето предложение за меню:
Започваме с топла салата с пилешки дробчета и зелен боб, много красива комбинация
fkusno salad

За основно нека пре-форматираме леко класиката и облечем кюфтетата в нови дрехи – печени кюфтета
fkusno kufteta

Десертът, разбира се, трябва да е нещо запомнящо се и впечатляващо – шоколадови суфлета с течен център, моят абсолютен шоколадов фаворит засега
fkusno desert

Изборът на Дарин е Празнична торта ангел Заради използването на извара и лекотата на приготвяне. Обикновените бисквити могат да се заменят с натрошен пандишпанов блат примерно, но не е задължително

Поканихме Дарин да каже тежката дума, като представител на по-силната част. За времето между двата конкурса се запознахме и на живо. Това, което мога да добавя за него е, че прави страхотни снимки и се оказа, че имаме още нещо общо – обичаме да караме колело. Дарин е човекът, който стои зад организацията на велопреходи в София, да се организират няколко човека и да карат в група – не е лесно. Но се оказва възможно дори да се организират, да направят преход с колелетата, че и някое благородно дело да свършат.

Ето кои три рецепти избра Дарин
Ето и моите три избора:

Овчарска търла
рецепта Маргарита Димитрова

Агнешко с булгур и зелен лук
рецепта Румяна Атанасова

Катови кори – Пиде
рецепта Йовка Лукова

Избрах тези, защото наистина носят дух на традиция, която е запазена. Има и известна обредност и особен чар в начина на приготвянето им. Нарочно съм пропускал всякакви модерни версии на козунаци или торти, които не са характерни за българската кухня. Все пак не бива да забравяме, че козунакът идва тук след Освобождението

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории