Последни Рецепти
Последни Статии

Qui Italia в Борисовата градина

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Qui Italia в Борисовата градина
кулинарни рецепти и предложение, музика, мода от Италия в Борисовата градина от 16 до 23 юни

Живея точно до Борисовата градина и затова очаквах този фест, който се провежда за втори път в София. Миналата година беше през есента, когато вечерите вече са хладни – но мога да кажа, че точно тогава изядох една от най- вкусните пици, а традиционната италианска музика – беше много хубава – оркестърът свиреше повече от 2 часа без прекъсване. Усещането беше, че все една съм в Италия. Затова публикувам програмата на феста и ви каня да видите Италия в София. Елете на едно кулинарно пътешествие и се забавлявайте
По време на целия фест ще работят павилиони с кулинарни специалитети от различни области на Италия и ще има избор на пица, паста, сладкиши, сладолед и дегустация на италиански вина.

Сряда 17 юни
20.30 – Откриване с участието на Антонио Кастриняно и Gruppo popolare от Саленто.

Област Пулия ни предлага музикална вечер с тръпнещите ритми от народната традиция на полуостров Саленто, за която са характерни пицика, таранта и други танци. Това е музика достигаща душевните дълбини в изпълнение на един великолепен артист. Антонио Кастриняно възпява ежедневието на обикновените хора, страданието, тежкия труд, любовта, разочарованията, страстите и радостните мигове в чист вид, така както ги предава устната традиция.

Четвъртък 18 юни
20.30 ч. – Повторение на концерта на Антонио Кастриняно и Gruppo popolare.

Петък 19 юни
20.30 ч. – Половин век италианска мода на лунна светлина.

Вечер-спектакъл с ревю на облекла на най-видните италиански стилисти от 50-те години до днес, прожекции и музика на живо с Джаз квартета на Лари Франко. Представената колекция принадлежи на музея на Фондация Сартирана, гр. Павия.

Събота 20 юни
17.00 ч. – Teatro dei piedi (театър с крака) на Лаура Кибел.
Куклен театър, в който „куклите” са части от тялото на Лаура Кибел. Актрисата преобразява своите крака, ръце, колене, превръщайки ги във фантастични създания очароващи публиката, най-вече детската част от нея. Това е невероятна техника, която заслужено се радва на успех по целия свят и е представление без думи, но с много музика и емоции.

19.00 – Концерт за две електрически бас китари на маестро Гаетано Ферара и маестро Тициано Де Анджелис.
Изпълненията на музикантите се характеризират с виртуозност и оригиналност и варират от Бах до джаза, от прогресивния рок до акустичния поп на Битълс; и всичко това с две електрически бас китари и неповторим и увлекателен аранжимент, което доказва универсалността на музиката, надхвърляща инструменти, епохи, жанрове и географско разположение.

Неделя 21 юни
16.00 ч. – Музикален спектакъл на Abracadabra Boys.
Представление на децата от дома за сираци в Тотлебен с подкрепата на Асоциация „Амичи деи бамбини” и на Комитета на италианските предприемачи в България. Тяхното присъствие на Италия тук е признание за солидарността и за италианското доброволческо движение в полза на слабите и беззащитните.

18.00 ч. – Teatro dei piedi (театър с крака) на Лаура Кибел.
Повторение на представлението.

20.00 – Концерт за две електрически бас китари на Гаетано Ферара и Тициано Де Анджелис.

Понеделник 22 юни
20.00 ч. – Концерт на мандолинен оркестър Prima Visione.
Името, инструментите и репертоарът са италиански, а музикантите – българи. Това е посвещение от страна на този забележителен български оркестър с диригент Силвия Статкова, на известния неаполитански музикален инструмент.

Вторник 23 юни
20.00 ч. – Концерт на Capone & BungtBangt.
Неаполитанска музикална група, за която определението „оригинална” е недостатъчно. В действителност те свирят на инструменти, конструирани само от рециклирани материали. Всъщност това е музика, която се ражда от отпадъците! Тя е послание за опазване на природата и против разхищението.

22.00 ч. – Заключителна вечер с пиротехнически ефекти

Other posts tagging «италианска кухня»

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории