Картофена пица на тиган
Добави към моето меню
Картофена пица на тиган
Рецепта лесна и вкусна. Има нещо и от картофените палачинки, картофени кюфтета или родопски пататник
Продукти за 1 порция
4 картофа, средни
1 яйце
2-3 скилидки чесън
1 с.л. зехтин (олио)
1 връзка магданоз
50 г сирене
Рецепта за картофена пица на тиган
• Картофите се измиват и се сваряват, докато като се пробият с вилица да влиза
• Картофите се обелват и настъргват на ренде
• Добавя се яйцето, нарязания на ситно магданоз, натрошено сирене. Овкусява се с черен пипер и сол. Сместа се разбърква
• В тиган се загрява зехтин и се добавят скилидките чесън нарязани на ситно
• Добавя се картофената смес като се заглажда с лъжица
• След като се пече от едната страна около 10 мин се обръща с помощта на чиния и се запича и от другата страна
• Поднася се със салата по избор
Към сместа може да се добавят и други продукти, по желание и наличност според сезона