Последни Рецепти
Последни Статии

Карвинг фестивал в Лясковец

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Какво: Карвинг фестивал
Къде: Лясковец
Кога:

karving lyaskovec

През 2018 г. VІІ Карвинг фестивал „Лясковец – пъстра столица на зеленчуците и гурбетчийското градинарство – 2018”

Тази година изявите започнаха с фестивала „Пъстра трапеза на гости в село Джулюница” и с провеждането на Празника на домашната лютеница и ще продължат в Козаревец, с празника известен като „Ден на кокошата чорба”.

Фестивал на изобилието в Джулюница

Откриването на седмия Карвинг-фестивал направи кметът на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова. Тя благодари на всички за труда и всеотдайността и поздрави майсторите на карвинга, кулинари, самодейци, гости и домакини на проявата. Част от Карвинг-фестивала е кулинарната надпревара „Пъстра трапеза” и юбилейното Десето издание подготвиха Народно читалище „Пробуждане-1896” с. Джулюница, подкрепени от ентусиасти от местния пенсионерски клуб, от Община Лясковец и Националната Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите – А.Р.И.З. -7 – основател на пътуващата изложба „Пъстра трапеза на гости на моя град”.

Празник на кокошата чорба в Козаревец

Оригинални ястия, характерни за лясковския край и региона, уникални кулинарни творения по рецепти на нашите баби, карвинг-изкуство и пълни кошници със зеленчуци, щандове с тикви, квилинг-произведения и щанд с веганска храна видяха посетителите на пребогатото Десето кулинарно изложение

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории