Катък с орехи и чушки
Добави към моето меню
Катък с орехи и чушки
Истинският катък се приготвя от последното мляко на овцете наесен – гъсто и мазно. Добавя се и овче сирене и след като престои на хладно имате чуден млечен деликатес. Ако нямате истински катък може да си помогнете с нашата рецепта
Продукти
500 г изцедено кисело мляко
200 г натрошено сирене
2-3 скилидки чесън, пресовани
4 печени червени чушки
50 мл олио
50 г орехи, нарязани и препечени
2-3 стръка магданоз за поръсване
Рецепта за катък
• Киселото мляко и сиренето се смесват с вилица
• Добавят се нарязаните на ситно червени чупки и орехи
• Оформя се във вид на топки и се поднася поръсено с магданоз и препечени филийки
Основна рецепта за катък