Последни Рецепти
Последни Статии

Катък с орехи и чушки

Добавено в Аламинути, Българска кухня, Гарнитури, Салати

Добави към моето меню

Катък с орехи и чушки
Истинският катък се приготвя от последното мляко на овцете наесен – гъсто и мазно. Добавя се и овче сирене и след като престои на хладно имате чуден млечен деликатес. Ако нямате истински катък може да си помогнете с нашата рецепта

Продукти
500 г изцедено кисело мляко
200 г натрошено сирене
2-3 скилидки чесън, пресовани
4 печени червени чушки
50 мл олио
50 г орехи, нарязани и препечени
2-3 стръка магданоз за поръсване

Рецепта за катък
• Киселото мляко и сиренето се смесват с вилица
• Добавят се нарязаните на ситно червени чупки и орехи
• Оформя се във вид на топки и се поднася поръсено с магданоз и препечени филийки

Основна рецепта за катък

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории