Последни Рецепти
Последни Статии

С шоколад, но розов

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

KitKat_Ruby_Stacked_Bars(1)

Nestlé представи в Европа иновативния KitKat Ruby, направен от новооткрития четвърти вид шоколад с розов цвят. KitKat Ruby е покрит с розов шоколад, получен от какаови зърна Ruby, придаващи интензивния вкус на червени горски плодове и уникалния за шоколад цвят, получен естествено и без добавянето на оцветители.

KitKat_Ruby_Broken_Bar(5)

Швейцарски сладкари създадоха изцяло нов вид шоколад. Шоколатиерите от компанията Barry Callebaut (една от новите в Цюрих) представи рубинен шоколад. Освен известните досега черен, млечен и бял, вече съществува и рубинен шоколад, който влиза в историята на сладкарското изкуство под името Ruby (това е името и на популярен език за програмиране).

KitKat_Ruby_Pack_Bar(1)
KitKat Ruby

Шоколадът е бял, млечен, черен. Но, ето ви нещо съвсем ново – шоколадът има четвърти вид и той е розов. Премиерата на откритието, станало известно като шоколадът Ruby беше през септември 2017. Ruby, защото необикновеният нов вид шоколад се получава от какаови зърна Ruby, придаващи интензивния вкус на червени горски плодове и уникалния за шоколад цвят, получен естествено и без добавянето на оцветители.

Компанията Nestlé първа произведе и пусна на пазара четвъртия вид шоколад, който веднага привлече огромен интерес по целия свят. Сега Ruby ще бъде достъпен и за всички фенове на една от зведните марки на компанията – KitKat

След успешния му дебют през януари в Япония и Кореяq Nestlé представя и в Европа иновативния KitKat Ruby.

“След откритието на новия вид шоколад Ruby, на нашите екипи от цял свят отне само четири месеца, за да развият и произведат първия продукт. Изключително сме горди от скоростта и иновативността, която демонстрираха нашите екипи чрез KitKat Ruby и сме развълнувани да го представим пред повече потребители в Европа.“, заяви Александър фон Майло, Глобален мениджър на шоколадови и захарни изделия на компанията. KitKat продължава да се развива като водеща международна марка в сферата на шоколадовите изделия по целия свят и въвеждането на KitKat Ruby е допълнително доказателство за това, допълни той.

KitKat Ruby ще се разпространява в търговски мрежи в цяла Европа, отговаряйки на нарастващия интерес на потребителите, търсещи да експериментират с нови вкусове. Продуктът първо ще бъде пуснат на пазара във Великобритания следващата седмица, а в България ще може да бъде намерен през май.

KitKat Ruby се произвежда със сертифицирани какаови зърна по стандарта UTZ в Хамбург, Германия

KitKat е една от водещите марки шоколадови и захарни изделия на Nestlé и представлява уникална комбинация от наследство и иновативност. За първи път е произведен през 1935 г. и оттогава се радва на фенове по целия свят.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории