Последни Рецепти
Последни Статии

Национален събор на овцевъдите

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Какво: Седми Национален събор на овцевъдите
Къде: Петропавловския манастир, до В. Търново
Кога: 11-13 май 2018 г.

ovcevydi 1

Изложители от два континента очаква да събере Националният събор на овцевъдите в България. За седма поредна година той ще се проведе на поляните над Петропавловския манастир от 11 до 13 май. Акцентът ще е в международното участие, в контекста на председателството на България. Очакват се изложители от Европа и Азия.

Изложения на породисти овце, кочове и агнета, млечно козевъдство, селскостопанска техника и оборудване, кучета, коне, предлагане на продукти от овче и козе мляко и месо, показване на традиционни занаяти и музейни експозиции и арт работилнички – са част от програмата на събора. В нея е включена и среща на членовете на Съюза на овцевъдите в Европа.

Очаква се Ути Бъчваров да направи атрактивно кулинарно шоу – „В търсене на изгубения вкус”.

v-tyrsene-na-izgubeniia-vkus
„В търсене на изгубения вкус“се нарича кампанията, която стартира в началото на април 2018 г. в социалните мрежи за насърчаване консумацията на качествени български продукти от овче мляко

Ще има отново състезания за доене на овце и кози и теглене на товари от най-големите коне – тежковози, демонстрации на бойни умения на старите българи, богата фолклорна програма.
В двете съборни вечери ще се проведе и хоротека на открито, заедно с ансамбъл „Чинари”. Родопските гайдари също ще гостуват на изложението.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории