Последни Рецепти
Последни Статии

Кога е най-добре да пием кафе?

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Кога е най-добре да пием кафе?
– Сутрин рано, като част от ритуала преди да тръгнем за работа
– Когато отидем в офиса, на работното място
– Следобедната почивка
– Когато сме навън с приятелка, както се казва „на кафе“ и сладки приказки
– Много рядко пия кафе
coffee

Ето какво казват учените по въпроса. Кафето сутрин не е добра идея, ако искаме да ни държи бодри цял ден. Сутрин може още да не сме се разсеяли и да сме разсеяни, но организмът ни разполага с много енергия. Затова сутрин по-важно е закуската, която да включва плодове, млечни продукти, яйца, плодов сок или чаша кафе, но не и кафе. Полезни продукти за закуска

Според британските специалисти
най-подходящото време за кафе е в 14 часа.
По обед човек се уморява, а концентрацията намалява. Затова и организмът приема кофеина по-добре по това време.
Кофеинът ни ободрява основно с това, че активира невроните на главния мозък. В резултат се подобрява настроението, паметта, повишава се бързината на реакциите, засилват се познавателните функции на мозъка.
Кафето е чудесно и за здравето ни, стига да го консумираме умерено. Богат естествен източник на антиоксиданти е, които нeутрализират свободните радикали при обмяната на веществата. Свободните радикали са част от естествените процеси в организма, които възникват вследствие на клетъчния метаболизъм и чието естествено ниво може да бъде повишено под влияние на външни процеси като цигарения дим, инфекции, замърсявания, UV слънчеви лъчи.
Натрупването на свободни радикали води до преждевременно стареене и болести, сред които някои видове рак, сърдечносъдови заболявания и др. Кафето намалява опасността от развитие на цироза на черния дроб при консумиращите алкохол. Тези, които пият кафе по-рядко се сблъскват с болестта на Паркинсон. Добре изпечените зърна кафе могат дори да унищожат бактерията Streptococcus mutans, която предизвиква кариес.

coffee
видове кафе, а вие каква напитка с кафе предпочитате?

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории