Последни Рецепти
Последни Статии

Моркови по корейски

Добавено в Гарнитури, Салати

Добави към моето меню

Моркови по корейски
рецепта за салата от моркови – различна, вкусна, с аромата на корейската кухня от кориандъра

500 гр моркови
4 с.л. зехтин
1 ч.л. оцет
кориандър на вкус
щипка червен пипер лют
2 скилидки чесън

* Избират се сочни, по-едри моркови и се настъргват на ренде Бьорнер, за да се получат във вид на дълги тънки пръчици, като сламки (в краен случай на едро ренде);
* Морковите се слагат в купа и се овкусяват с лют червен пипер, смлян кориандър и се оставят за 30 мин да се овкусят;
* Зехтина се загрява и се поливат с него морковите;
* Салатата се овкусява с оцет и се добавя чесъна, който е счукан с щипка сол. Салатата се разбърква и се оставя за 3 часа в хладилника да се смесят вкусовете;
* Поднася се със дървени пръчици, за да е пълно усещането за азиатска кухня.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории