Моркови по корейски
Добави към моето меню
Моркови по корейски
рецепта за салата от моркови – различна, вкусна, с аромата на корейската кухня от кориандъра
500 гр моркови
4 с.л. зехтин
1 ч.л. оцет
кориандър на вкус
щипка червен пипер лют
2 скилидки чесън
* Избират се сочни, по-едри моркови и се настъргват на ренде Бьорнер, за да се получат във вид на дълги тънки пръчици, като сламки (в краен случай на едро ренде);
* Морковите се слагат в купа и се овкусяват с лют червен пипер, смлян кориандър и се оставят за 30 мин да се овкусят;
* Зехтина се загрява и се поливат с него морковите;
* Салатата се овкусява с оцет и се добавя чесъна, който е счукан с щипка сол. Салатата се разбърква и се оставя за 3 часа в хладилника да се смесят вкусовете;
* Поднася се със дървени пръчици, за да е пълно усещането за азиатска кухня.