Агнешко по индийски
Добави към моето меню
Агнешко корма
рецепта от индийската кухня – агнешко, овкусено с подправки и кисело мляко, добавено в края на готвенето го прави сочно и ароматно
500 гр агнешко месо, от бута
2 глави кромид лук
1 ч.л. джинджифил
2 – 3 скилидки чесън
щипка кимион
щипка кардамом
1 ч.л. червен пипер
1 с.л. олио
2 с.л. доматено пщре
4 с.л. кисело мляко
* Агнешкото месо се почиства от излишната мазнина и се нарязва на малки хапки;
* Едната глава кромид лук, скилидките чесън и подправките се смесват, пасират се и с тази ароматна смес се маринова агняшкото за 1 час;
* В тенджера се заграва олито и нарязаната на кръгчета втора глава лук. Когато лука си промени цвета, стане златист, се прабавя маринованото агнешко и се разбърква;
* Месото се разбърква около 5 мин и се налива 1 ч.ч. топла вода. Ястие се оставя да къкри на тих огън до готовност на месото;
* Когато месото е готово се добавя доматено пюре и киселото мляко;
* Ястието се сервира с ризото или със сварен ориз басмати и гхи.
Идея: тази рецепта може да се приготви и с пилешко месо.