Последни Рецепти
Последни Статии

Лошият сън е причина за затлъстяване и сърдечни болести

Добавено в Uncategorized

Добави към моето меню

Всички сме убедени в това, че за да сме в добра форма трябва да почиваме активно и да се наспиваме добре.
Изследване от февруари 2020 г на учени от Колумбийския университет в Ню Йорк установи, че лошият сън е честа причина за преяждане, затлъстяване и увеличава риска от сърдечни болести. В изследването са участвали 95 жени на възраст между 20 и 76 години.

Били взети под внимание качеството на съня, нужното време за заспиване и безсънието. Доброволките освен това предоставили информация за консумираната от тях храна от година, уточнява Юрик алърт.

Лошият сън е честа причина за сърдечни проблеми

sleep bed pix
Качественият нощен сън е от съществено значение в борбата срещу затлъстяването.

Оказало се, че участничките, които по-трудно заспивали, консумирали по-голямо количество висококалорична храна. Колкото по-тежки били симптомите на безсъние, толкова по-малък бил приемът на полезните за здравето ненаситени мазнини.

Лошото качество на съня води до прекомерна консумация на висококалорична храна поради стимулиране на сигнали за глад или потискане на сигнали за ситост. Преяждането на свой ред допринася за затлъстяване – доказан рисков фактор за сърдечносъдови болести.

Предишни проучвания разкриха, че хората, които не си доспиват, по-често са засегнати от затлъстяване, диабет тип 2 и сърдечни заболявания и че тази връзка може отчасти да бъде обяснена с хранителния режим.

Лоши навици на сън водят до напълняване

Липсата на сън води до напълняване

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории
  • Uncategorized