Последни Рецепти
Последни Статии

Лунна диета юли 2018

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Юли е лято! Време за море, за планина, за пътуване, за откриване, за изгреви и залези край морето… Юли е време за чаканата почивка. На планираната ваканция и неочакваните възможности. Юли започна с такова време след дъжда и студа в края на юни, тя си казахме, че природата ни подари един слънчев изгрев на 1 юли, за да посрещнем Джулай Морнинг по стара традиция.
Затова не юли е време на възможностите, на шарените рокли и добро настроение… за да има какво да си спомняме когато дните са дъждовни и студени.
Времето през юли 2018

За да бъдем в добра форма имаме един проверен помощник – Лунната диета. Това е един ден в седмицата в който сме вода и билков чай, като следваме фазите на луната. В момента в който настъпи дадена лунна фаза за 24 часа минаваме в режим на детокс. Разбира се, за да бъде траен ефекта е необходимо през цялото време да се храним балансирано, да живеем активно и да мислим дзен.

moon diana ruseva

Фази на луната през юли 2018:
6 юли 2018 – 10:51:56 ч. – последна четвърт
13 юли 2018 – 05:49:01 ч. – новолуние
19 юли 2018 – 22:53:28 ч. – първа четвърт
27 юли 2018 – 23:21:40 ч. – пълнолуние

По време на лунните фази се препоръчва приемът само на течности под формата на вода, билков чай без захар, прясно изцеден сок от плодове или зеленчуци. Важно е да избягвате консумацията на мляко, алкохол, захар, мед.
Ако започнете да изпитвате слабост може да хапнете порция плодове или зеленчуци. Може да приготвите зеленчукова супа – през юли от тиквички, грах, зелен боб, домати, чушки, с много зелени подправки.
С помощта на тези разтоварващи дни може да почистите организма от токсини.

Когато Луната расте, консумирайте по-малко храна, а когато Луната намалява, може да си позволите повече удоволствие от храната, но не и вредните лакомства.
През лятото, в големите горещини, апетита ни намалява. През юли има изобилие от плодове и зеленчуци, пресни, свежи, туко що набрани от градината. И е по-лесно да се спазва диета.

mood more 3

Изборът е голям – ягоди, кайсии, праскови, малини, френско грозде, касис, череши, вишни, първите ябълки и толкова много зеленчуци – домати, краставици и зелени подправки. Можете да приготвите много и вкусни комбинации и да бъдат вашата храна. Опитайте!

chia limonade
Може да си направите и Детоксираща вода с чия семена

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории