Последни Рецепти
Последни Статии

Лунна диета ноември 2013

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Ноември! Смяната на часовото време – ставаме по тъмно, прибираме се по тъмно. И става все по-студено. Времето преди да настъпи Коледната еуфория, макар че някъде в средата на месеца ще сме в очакване на Коледа и подготовка за празниците.
Есенната депресия – настъпва през есенните месеци октомври и ноември. Свързана е с дефицит на естествена слънчева светлина, което от своя страна води до намалени нива на хормона на щастието – серотонин. От друга страна, в кожата ни се синтезира по-малко количество витамин D, което ни прави особено чувствителни и изнервени.
Но ноември с късите дни, с малко слънчеви дни и много дъждове е сезон на грип, депресия и усещането, че трябва да хапнем нещо, вкусно и сладко. А храненето става с все по-калорични рецепти, повече месо, картофи, по-малко свежи зеленчуци и плодове.
Ако се огледаме в магазина ще видим че избора ни е до зеле, моркови, карфиол, броколи, лук, праз, от плодовете – тиква, ябълки, круши, нар, ананас, банани, цитрусови плодове. Като прибавим замразените зеленчуци и домашни консерви и туршии, които сме приготвили може да се храним здравословно и балансирано. Иска се организация и желание.

Хубаво е да спазваме и 4-те дни на Лунната диета, които помагат на организма да се прочисти. https://gotvarstvo.bg/a/moon-diet-2013 Лунната диета е лесна, доколкото това е един ден в седмицата в който сме на вода, билков чай и прясно изцеден сок. И се отразява добре и на тялото и на визията и ти става някак по-леко. Разбира се, че я спазваме само, ако сме здрави през този месец на настинки.

пълнолуние
Пълнолуние, сн. Диана Русева

Лунни фази ноември 2013 г.
3 ноември 2013 – 14:51:07 ч. – новолуние
10 ноември 2013 – 07:58:17 ч. – първа четвърт
17 ноември 2013 – 17:16:53 ч. – пълнолуние
25 ноември 2013 – 21:29:00 ч. – последна четвърт

Първите 3 дни се падат в неделя и само последната дата е в понеделник. Това си е изпитание, когато си в къщи и приготвяш храна за семейството. По-различно е когато си в офиса и просто се въздържиш от храна. Ако тези неделни дни ви затрудняват – направете дните за прочистване в понеделник.

Бъдете здрави и позитивни през целия месец. По-добре здрави и усмихнати, отколкото раздразнителни и неудовлетворени. Затова решение е балансирано хранене през целия месец, активно движение и поводи за усмивки.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории