Последни Рецепти
Последни Статии

Как да приготвим зимнина с домати

Добавено в Готварски техники, Зеленчуци

Добави към моето меню

Август е началото на активното време когато домакините започват да приготвят консерви за зимата. Дали ще предпочитат да го купят от магазина (без да знаят точно какво купуват буркана или колко свежи са били замразените плодове и зеленчуци, когато са влезли в камерата за дълбоко замразяване). Затова аз намирам време и желание и необходимите продукти на пазара или в градината на баба за да приготвя качествена храна за моето семейство.
Тази статия е посветена конкретно на доматите, как да ги съхраним и какво да приготвим с тях.
Спроред своята хранителна стойност доматите заемат достойно място сред зеленчуците.

Узрели домати са богати на захар и витамин C, съдържат протеини, нишесте, органични киселини, фибри, пектин , соли на калций, натрий, магнезий, хлор, фосфор, желязо, сяра, силиций, йод, както и на кароти, витамини от група Б, никотин, както и фолиева киселина, витамин К.
Пресни домати и доматен сок са полезни при сърдечно-съдови заболявания, гастрит, при безсилие, при анемия (малоктъвие) и отслабване на паметта.
Доматите имат ниска калоричност (19,7 ккал на 100 гр) и затова се проепоръчват като храна в нашето меню, особено когато сме на диета и искаме да отслабнем.

Лютеница
Лютеница като на баба
Кьополу
Доматен сос

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории