Последни Рецепти
Последни Статии

Лунна диета Август 2013

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Лунна диета Август 2013
Август е най-горещия месец в годината, с най-високи температури. Времето на летните почивки. Някои остават и в големия град, на работа. Във времето на „код оранжев“ сякаш справянето с горещините и жегата е нещо всекидневно. Това променя начина и на хранене – през деня апетита намалява и компенсираме вечер, когато стане хладно. Включваме в менюто си все повече пресни плодове и зеленчуци, студени напитки и супи. Природата дава своето изобилие, в края на юли в градините вече зреят домати, чушки, тиквички, патладжани … плодовете са сочни и ароматни – праскови, сини сливи, грозде, нектарини, дини, пъпеши…
От тези продукти могат да се приготвят много зеленчукови ястия, салати, а плодовете допълват дори заместват някое от храненията.
И в това горещо време имаме един проверен помощник за поддържане на желаната фигура – Лунна диета – няколко разтоварващи дни в месеца, които следват лунните фази

пълнолуние
Пълнолуние, много красива Луна, снимка Диана Русева

Лунни фази август 2013
7 август 2013 – 00:51:57 ч. – новолуние
14 август 2013 – 13:57:12 ч. – първа четвърт
21 август 2013 – 04:45:43 ч. – пълнолуние
28 август 2013 – 12:36:12 ч. – последна четвърт

Интересно съвпадение е, че през месец август дните за лунната диета са в сряда. Така се помни още по-лесно – сряда – ден за разтоварване и много течности.
Това са дни в които от настъпването на лунната фаза в продължение на 24 часа сме само на прясно приготвен фреш, билков чай и вода.
Идеи през август – насладете се на динята, изцедете сок от диня, при желание го замразете. Фреш от праскови или нектарини е много вкусен. Когато слагате формичките за лед във фризера може да добавите парченца плод и да ги добавите след това към кана с вода или студен чай.

***
Някой би казал, че жените цял живот са на диета. Но дали е защото го искаме или защото от нас се очаква да бъдем слаби, стройни, красиви и уверени в себе си професионалисти. Да бъдем харесвани е като ключ, който гарантира социалната ни активност, щит срещу стреса и страха от провала. А диетата е като начин за постигане на тази цел. Затова много жени (и не само) ограничават храната си, спазват диети и се опитват да бъдат такива, каквито се очаква от тях.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории