Последни Рецепти
Последни Статии

Лунна диета септември 2013

Добавено в Диети

Добави към моето меню

Лунна диета септември 2013

Междусезоние. Първите оранжеви писма на есента са тук. Още е лято, но вечерите са хладни и в 9 вечерта е тъмно. Морето, планината, ваканцията остава като скъп спомен и големият град се изпълва с хора. Обратно в офиса, задачи, срокове, децата се готвят за училище, по света и у нас се случват тревожни неща.
Идва дългата златна есен, богата на цветове и на дарове от градината. Да се надяваме, че времето ще бъде хубаво за спорт, за разходки, за излет в планината, а защо не и един уикенд на морето.
Това, което остава постоянно е желанието да се чувстваме добре, близките ни хора да са спокойни и усмихнати и до нас. И да бъдем здрави и в добра форма.

пълнолуние
Пълнолуние, много красива Луна, снимка Диана Русева

И си имаме един верен помощник в това отношение Лунна диета 2013, която не е толкова диета, а по-скоро няколко дена в месеца, които следват фазите на Луната, когато даваме възможност на нашия организъм да почине, един ден на разтоварваща диета.

Лунните фази септември 2013
5 септември 2013 – 14:37:23 ч. – новолуние
12 септември 2013 – 20:09:36 ч. – първа четвърт
19 септември 2013 – 14:13:57 ч. – пълнолуние
27 септември 2013 – 06:56:45 ч. – последна четвърт

През септември има много пресни плодове и зеленчуци и можем да продължим да не се застояваме прекалено дълго до печката и да включваме в менюто си повече свежи плодове и зеленчуци. изобилие от плодове – ябълки, круши, праскови, грозде, диня и пъпеш, смокини, боровинки, къпини… 4 дена в месеца на прясно изцеден сок, билков чай и вода. Позстижимо!.

Красотата иска жертви, са казали още древните. Но всичко се прави с вътрешна мотивация и желание, съобразено с нашето здраве и мнението на личния ни лекар. Защото едва ли някой би искал да бъде в компанията на жена, затворена, гладуваща и измъчвана в желанието си да бъде по-слаба, вместо по-усмихната и подкрепяща.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории