За сияйна кожа яжте моркови и киви
Добави към моето меню
Консумацията най-малко на три порции плодове и зеленчуци дневно, като моркови, зеле и киви,предпазва кожата и я прави по-здрава, сияйна и с равномерен тен.
За равномерен тен на кожата – моркови и киви
В проучване изследователи от университета “Св. Андрюс” установяват, че консумацията на киви, моркови и зеле подобрява пигментацията и тена на кожата.
Те изчисляват, че 3 порции плодове и зеленчуци дневно в продължение на 6 седмици са напълно достатъчни, за да се постигне по-младежки и здрав вид на кожата.
Кивито има доказани антиоксидантни и имуностимулиращи свойства. Плодът е богат източник на витамини, флавоноиди и минерали. Съдържа повече витамин С и от портокалите, калий, колкото бананите. Добър източник е и на бета-каротин.
Освен калий, минералният състав на кивито включва и калций, магнезий, желязо, хлор, сяра и фосфор.
Морковите са богати на бета-каротини, които играят ключова роля за здравето на кожата.
Жълтеникавият оттенък на кожата се постига чрез консумация на плодове и зеленчуци, съдържащи специфичните пигменти – каротиноиди. За да се постигне желаният тен отвътре е необходимо повишената консумация на ярки плодове и зеленчуци да продължи минимум 2 месеца, смятат специалисти.
Хората, които включват повече плодове и зеленчуци в своето меню са по-големи оптимисти.