Последни Рецепти
Последни Статии

Най-полезните и достъпни храни

Добавено в Здравословно хранене

Добави към моето меню

Определиха кои са най-полезните и достъпни храни

Британски учени определиха пет продукта, които едновременно са най-достъпни и най-полезни за здравето.
Според тях златната петица се състои от:

1. Чушки
2. Сусам
3. Морско зеле
4. Куркума
5. Гъби

Всеки от тези продукти влияе благоприятно на целия организъм, казват учените, тъй като съдържа важни комбинации от полезни вещества.

Сусам Добавка към хляб, разядки и тахан – присъства на нашата трапеза. Сусамът е богат на мазнини, както и на витамин Е – антиоксидант, който укрепва сърцето. Съдържа и фитостероли – подобни на холестерола растителни съединения, които блокират абсорбцията на приемания с храната холестерол.
susam pix

gybi pechurki
Така например, гъбите са богат източник на селен, но и на белтъчини.
Рецепти с гъби

Морско зеле, известно като ламинария (Laminaria) или келп – водорасли
Ламинарията спомага за извеждането от организма на „лошия“ холестерол, нормализира работата на сърцето, увеличава потенцията на мъжете. Полезна е при анемия и малокръвие.
Laminaria

Редовната употреба на тези продукти подпомага правилното функциониране на целия организъм. Освен това, те са достъпни за всеки, казват учените.

kurkuma
Куркумата действа противовъзпалително и в същото време регулира кръвната захар.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории