Последни Рецепти
Последни Статии

Няма безвредно количество алкохол

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

От физиологична гледна точка няма основание, което да налага редовната консумация на алкохол. Няма как да го квалифицираме като полезен.
Алкохол и калории

Безвредно количество алкохол няма – дори малкото количество алкохол е достатъчно, за да компрометира чувството за контрол, пише сайтът “Нюз медикъл нет”, позовавайки се на резултатите от британско изследване, предава БТА.

Авторите на проучването от университета на Съсекс са установили, че дори само една халба бира или голяма чаша вино оказват неблагоприятен ефект. Чувството за контрол над действията е важен аспект от човешкото социално поведение, тъй като предполага познаване на последствията от тях. Липсата му е особено опасна, ако човек смята да шофира, например, отбелязват изследователите.

Как действат различните алкохолни напитки

alkochol mahmurluk pix

Настоящото проучване е първото по рода си, което тества ефекта от алкохола върху чувството за контрол. Изследването е фокусирано върху ниски дози, обикновено консумирани при т.нар. “социално пиене”, което не причинява сериозни поведенчески проблеми, обяснява ръководителката на екипа д-р Силвана де Пиро.

10 мита за алкохола, в които не трябва да вярваме

Досега изследванията са били посветени предимно върху загубата на контрол, породена от очевидно пиянство, характеризиращо се с импулсивност, агресия и рисково поведение.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории