Последни Рецепти
Последни Статии

Пилешки дробчета на фурна

Добавено в Българска кухня, Ястия с пиле

Добави към моето меню

Пилешки дробчета са можеби единствения субпродукт, който се случва да сготвя и то след като прочета някъде коментари колко са вкусни или ако някой в къщи не спомене, че му се хапват. И тогава се отива в магазина, купуват се пресни, а не замразени и се умува по какъв начин да бъдат направени. Пърженето е техника, която използвам колкото се може по-рядко затова са все варианти на фурна или със сос в тенджера, като се пропуска онзи момент – посипете дробчетата с брашно и изпържете … И така

Пилешки дробчета на фурна
необходимо време – 30 минути за печене

Продукти
1 кг пилешки дробчета
3 големи глави кромид лук
1 морков
100 гр гъби печурки
1 ч.л. мед
50 мл червено вино
смлян черен пипер и сол на вкус

* Дробчетата се измиват няколко пъти със студена вода докато последната вода стане чиста (може да ги накиснете за 30 минути). По-големите срежете на парчета
* Лука нарежете на едро на кръгчета, морков също на тънки кръгчета, а гъбите на четвъртинки
* Всичко се смесва и се добавя олиото, смления черен пипер и сол на вкус, лъжичка мед и виното
* Разбърква се и се разпределя в тава
* Пече се на средна фурна до готовност

Поднася с топло поръсено с нарязан на ситно праз, магданоз и кисли краставички и червено вино.

drobcheta

Преди да приготвя тази рецепта задахме в групата следния въпрос и това са някои от отговорите
“Знаете ли някоя проверена рецепта с пилешки дробчета?
Имам 1 кг дробчета, лук, гъби, морков, червено вино и мисля да пробвам да ги приготвя в глинен гювеч”

Галина Шапилова аз слагам и доматено пюре и печени чушки…

Сюзюн Карамустафа po selski sa nay vkusni

Десислава Стоянова сложи ги час да постоят в хладилник,поляти с виното и лук нарязан на едро.. и после ги слагай в гювеча :)

Ралица Стоянова s vsi4ko tova,koeto e nali4no 6te stane super qstie v guve4:))

Sveti Djordj ako sa pileshki,napravi gi po selski………….
57 minutes ago · Like

Boryana Todorova i az slagam malko domateno piure i bira a ne vino

ГЕОРГИ КАЗАКОВ ‎…няма да е лошо първо леко да ги свариш дробчетата така ще останат целички и няма да се разкашкат…

Олга Кръстева Прекрасно – сложете малко мед – истински разбира се !

Tatqna Markova
може да се сложи и доматен сос ,соев сос става срахотно .. успех!

Teodora Mircheva
сподели как приготвя Пилешки дробчета по селски
Az gi pravq po selski .Zadushqvat se v olio i soev sos na tigan. Sled kato technosta izvri i ostanat na maznina ,dobavqm lukut ,narqzan na lunichki.Zapurjvat se okolo 4-5 min.na mnogo slab ogun.Sled kato sa gotovi gi porusvam s nasturgan kashkaval. Pileshkite drobcheta se prigotvqt mnogo burzo i spored men ,ako gi slojite v guvech za po dulgo vreme ima golqma veroqtnost da se razkashkat.

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории