Пилешки дробчета на фурна
Добави към моето меню
Пилешки дробчета са можеби единствения субпродукт, който се случва да сготвя и то след като прочета някъде коментари колко са вкусни или ако някой в къщи не спомене, че му се хапват. И тогава се отива в магазина, купуват се пресни, а не замразени и се умува по какъв начин да бъдат направени. Пърженето е техника, която използвам колкото се може по-рядко затова са все варианти на фурна или със сос в тенджера, като се пропуска онзи момент – посипете дробчетата с брашно и изпържете … И така
Пилешки дробчета на фурна
необходимо време – 30 минути за печене
Продукти
1 кг пилешки дробчета
3 големи глави кромид лук
1 морков
100 гр гъби печурки
1 ч.л. мед
50 мл червено вино
смлян черен пипер и сол на вкус
* Дробчетата се измиват няколко пъти със студена вода докато последната вода стане чиста (може да ги накиснете за 30 минути). По-големите срежете на парчета
* Лука нарежете на едро на кръгчета, морков също на тънки кръгчета, а гъбите на четвъртинки
* Всичко се смесва и се добавя олиото, смления черен пипер и сол на вкус, лъжичка мед и виното
* Разбърква се и се разпределя в тава
* Пече се на средна фурна до готовност
Поднася с топло поръсено с нарязан на ситно праз, магданоз и кисли краставички и червено вино.
Преди да приготвя тази рецепта задахме в групата следния въпрос и това са някои от отговорите
“Знаете ли някоя проверена рецепта с пилешки дробчета?
Имам 1 кг дробчета, лук, гъби, морков, червено вино и мисля да пробвам да ги приготвя в глинен гювеч”
Галина Шапилова аз слагам и доматено пюре и печени чушки…
Сюзюн Карамустафа po selski sa nay vkusni
Десислава Стоянова сложи ги час да постоят в хладилник,поляти с виното и лук нарязан на едро.. и после ги слагай в гювеча
Ралица Стоянова s vsi4ko tova,koeto e nali4no 6te stane super qstie v guve4:))
Sveti Djordj ako sa pileshki,napravi gi po selski………….
57 minutes ago · Like
Boryana Todorova i az slagam malko domateno piure i bira a ne vino
ГЕОРГИ КАЗАКОВ …няма да е лошо първо леко да ги свариш дробчетата така ще останат целички и няма да се разкашкат…
Олга Кръстева Прекрасно – сложете малко мед – истински разбира се !
Tatqna Markova може да се сложи и доматен сос ,соев сос става срахотно .. успех!
Teodora Mirchevaсподели как приготвя Пилешки дробчета по селски
Az gi pravq po selski .Zadushqvat se v olio i soev sos na tigan. Sled kato technosta izvri i ostanat na maznina ,dobavqm lukut ,narqzan na lunichki.Zapurjvat se okolo 4-5 min.na mnogo slab ogun.Sled kato sa gotovi gi porusvam s nasturgan kashkaval. Pileshkite drobcheta se prigotvqt mnogo burzo i spored men ,ako gi slojite v guvech za po dulgo vreme ima golqma veroqtnost da se razkashkat.