Последни Рецепти
Последни Статии

Ползата от разтоварваща диета

Добавено в Uncategorized

Добави към моето меню

Каква е ползата от разтоварващите дни?
Намалението на калоричността на приеманата храна се отразява положително на само на фигурата, а и на здравето.
Проф.Марк Петсон публикува резултати от свое изследване на ползиата от разтоварващите дни в списание Nature Neuroscience. Той сравнява положителния ефект от намаления прием на калории с ползата от занятия в спортната зала. Неговите изводи са, че разтоварващата диета добре защитава главния мозък от болестта на Паркинсон и Алцхаймер.

diet pix 17

Защо се получава така? Защото намаляването на приетите калории препятства повреждането на клетките, прави ги по-устойчиви на стрес. Особено полезно е да се спазва пост и да се правят разтоварващи дни, когато се минат 40-те години. Това не само намалява вероятността от развитие на болест на мозъка, но също така защитава от болести на сърцето, диабет, дори рак.
Когато сме на разтоварваща диета на ден се приемат около 500-800 калории, докато обикновено се приемат 2000 калории на ден – от жените и 2500 – от мъжете.

Правила за разтоварваща диета
Най-достъпният начин да се избавим от няколко излишни килограма е да правим разтоварващи дни в месеца. Как да ги правим така, че да не се чустваме дискомфортно или да не допуснем грешки, които може да имат последствие за нашето здраве. Това са систематизирани правила

Festival of Fertility 9
Изобилието от плодове и зеленчуци през есента е подходящ момент да направим разтоварваща диета

The Daily Mail напомня затова, че с помощта на диета (препоръчана след съответни медицински изследвания) може да се обърне развитието на вече започнали заболявания. Това е опитно доказан факт – например изследване с участие на болни от астма показало, че правилно избрана диета намалява концентрацията на възпалителните маркери с 90%.

източник The Daily Mail

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории
  • Uncategorized