Последни Рецепти
Последни Статии

Празник на младото вино в Свиленград

Добавено в Любопитно

Добави към моето меню

Какво: Празник на младото вино
Къде: Свиленград
Кога: 22.12.2018

Празник на домашното вино – 2017
Какво: Празник на домашното вино
Къде: Харманли
Кога:

През 2018 година категориите за бяло вино и розе имаха един победител – Стефан Калайджиев.

Близо 50 проби на домашно произведени вина оцени компетентното жури. Наградите на най-добрите връчиха главният архитект на общината Анастас Карчев и близнаците Иван и Свилен Кисьови.

Това е едно от най-хубавите събития, организирани от Ротари клуб, казаха братята, които са технолози на най-голямата винарна в региона – Катаржина. Двамата са в комисията вече девет години и отбелязаха нарастващия интерес на участниците към Празника на виното.

През 15-годишната история на празника, хората започнаха да разширяват своя кръгозор, правят доста бели вина, доста розови и по традиция – червени, които са и най-характерните за нашия регион, каза Кисьов. Той определи 2018 като трудна и противоречива за всички лозари, но в крайна сметка резултатите са добри, заяви той.

Празникът продължи с фолклорна програма. Освен с качествено червено вино, коледният базар събра свиленградчани и с ароматните скари и коледни продукти.

Благотворителна разпродажба на сладкиши бяха организирали в една от къщичките на коледния базар дамите от Лайънс клуб Свилена. Разпродажбата е в подкрепа на дългогодишната, подкрепяна от дамите кауза – „За повече детски усмивки”.

На хармана – фестивал в Харманли

Add to Facebook icon Add to Twitter icon Add to del.icio.us icon Add to Google Bookmarks icon Add to Svejo.net icon
Категории